"BIOLOGIA DE LES PLANTES EN CONDICIONS MEDITERRÀNIES"

Personal Investigació Notícies en PremsaDocència Activitats del Grup Intranet


Darrera actualització:
03/12/2019

¡ BUTLLETÍ DE NOVETATS!CINC INVESTIGADORS DE LA UIB ENTRE ELS MÉS CITATS DEL MÓN

Jaume Flexas, Jeroni Galmés, Hipólito Medrano, Miquel Ribas, de Plantmed e INAGEA y Ramón Mora del IMEDEA, aparecen en el ranking Highly Cited Researches 2018.


LINK


L'INAGEA ES POSA EN MARXAL'Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (INAGEA) ja disposa del projecte estratègic i del reglament intern que estableixen les línies mestres que han de guiar l'actuació d'aquest nou institut de recerca.

Link de la notícia
SIGNATURA DE CONVENIS


-Sostenibilitat de l'oliverar cultivat en superintensiu: necessitats hídriques i d'abonament en les varietats Koroneki, Arbosana, Sikitita i Arbequina. Corporació Roselló Castell.

Projecte pilot per a l'estudi de l'adaptació de les noves varietats d'ametller a les condicions agro-climàtiques de l'illa de Mallorca en diferents condicions de reg. Camp Mallorquí.

-Acord entre la UIB i la Corporación Rosselló-Castell per col.laborar en formació i investigació. Febrer 2015

-La UIB col.labora amb l'empresa Geoma Cen en el camp de la geofísica aplicada a l'agricultura.Febrer 2015
Tesis llegides recentment

'Mesophyll conductance adaptation and acclimatization by anatomical adjustments'
Marc Carriquí, juliol 2019
'Coexistencia entre maiz transgénico y convencional: Análisis integral y propuesta de criterios técnicos para las Illes Balears'
Juan Antonio Vives Vallés, març 201
8Publicacions recents


Evaluating the establishment performance of six native perennial Mediterranean species for use in extensive Green roofs under water-limiting conditions. Azeñas, V, Janner, I; Medrano, H; Gulías, J. (2019). Urban Forestry & Urban Greening, 158-169.
The intra-cultivar variability on water use efficiency at different water status as a target selection in grapevine: Influence of ambient and genotype. Tortosa, I.; Escalona, J.M.; Douthe, C.; Pou, A.; Garcia-Escudero, E.; Toro, G.; Medrano, H. (2019) Agricultural Water Managament, Vol. 223. https://doi.org/10.1016/j.agwat.2019.05.032
                
 


La Biologia de les plantes està fortament determinada per l'ambient on es desenvolupen, i en aquest sentit, les condicions mediterrànies suposen condicionants molt específics als que la vegetació natural i els cultius s'han adaptat amb interessants modificacions del seu funcionalisme. El nostre interès com a grup d'investigació és partir de les necessàries adaptacions a la sequera, alta lluminositat, oscilacions tèrmiques, etc., per profunditzar en els mecanismes universals que expliquen la fascinant plasticitat adaptativa de les plantes i que té especial interès en aplicacions concretes a través de la Biotecnologia i l'Agronomia.

El grup es va formar oficialment en l'any 2002, responent a la convocatòria de la nostra Universitat, però la seva arrel ve del bon enteniment entre professors i doctorandos, i l'entusiasme per gaudir de generar nous coneixements  fisiològics i aplicacions biotecnològiques o agronòmiques. El nostre  objectiu és, per tant, contribuir a generar nous coneixements amb la màxima competitivitat i excelència científica en aquest camp, i fer patents aplicacions que afavoreixin una agricultura sostenible en ambients mediterranis.
  CITES
                                                                                              PAPERS

                                

              

Entitat Col.laboradora                                      


               


Contacte    

 Director:  hipolito.medrano@uib.es
Secretària: belen.escutia@uib.es
                                        


Castellà


Anglès