"BIOLOGIA DE LES PLANTES EN CONDICIONS MEDITERRÀNIES"

Personal Investigació Notícies en PremsaDocència Activitats del Grup IntranetDarrera actualització:
19/01/2022

¡ BUTLLETÍ DE NOVETATS!TRES INVESTIGADORS DE LA UIB ENTRE ELS MÉS CITATS DEL MÓN

Jaume Flexas, Hipólito Medrano, Miquel Ribas, de Plantmed i INAGEA, aparèixen en el ranqing Highly Cited Researches 2019.


LINK


L'INAGEA ES POSA EN MARXAL'Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (INAGEA) ja disposa del projecte estratègic i del reglament intern que estableixen les línies mestres que han de guiar l'actuació d'aquest nou institut de recerca.

Link de la notícia
SIGNATURA DE CONVENIS


-Sostenibilitat de l'oliverar cultivat en superintensiu: necessitats hídriques i d'abonament en les varietats Koroneki, Arbosana, Sikitita i Arbequina. Corporació Roselló Castell.

Projecte pilot per a l'estudi de l'adaptació de les noves varietats d'ametller a les condicions agro-climàtiques de l'illa de Mallorca en diferents condicions de reg. Camp Mallorquí.

-Acord entre la UIB i la Corporación Rosselló-Castell per col.laborar en formació i investigació. Febrer 2015

-La UIB col.labora amb l'empresa Geoma Cen en el camp de la geofísica aplicada a l'agricultura.Febrer 2015
Tesis llegides recentment


Preadaptación y vulnerabilidad de la vegetación de las Islas Baleares frente a la herbívoría de vertebrados no nativos

Miquel Capó, 27 juliol 2021
'Phenotypic Diversity and Functional Responses to Water Deficit Across Mediterranean Landraces of Tomato,

Mateu Fullana, 12 març 2021
                
 


La Biologia de les plantes està fortament determinada per l'ambient on es desenvolupen, i en aquest sentit, les condicions mediterrànies suposen condicionants molt específics als que la vegetació natural i els cultius s'han adaptat amb interessants modificacions del seu funcionalisme. El nostre interès com a grup d'investigació és partir de les necessàries adaptacions a la sequera, alta lluminositat, oscilacions tèrmiques, etc., per profunditzar en els mecanismes universals que expliquen la fascinant plasticitat adaptativa de les plantes i que té especial interès en aplicacions concretes a través de la Biotecnologia i l'Agronomia.

El grup es va formar oficialment en l'any 2002, responent a la convocatòria de la nostra Universitat, però la seva arrel ve del bon enteniment entre professors i doctorandos, i l'entusiasme per gaudir de generar nous coneixements  fisiològics i aplicacions biotecnològiques o agronòmiques. El nostre  objectiu és, per tant, contribuir a generar nous coneixements amb la màxima competitivitat i excelència científica en aquest camp, i fer patents aplicacions que afavoreixin una agricultura sostenible en ambients mediterranis.
   CITES
                                                                                          PAPERS

                                         

              

Entitat Col.laboradora                                      


               


Contacte    

 Director:  j.bota@uib.es
Secretària: belen.escutia@uib.es
                                        


Castellà


Anglès