Publicació en Guia de Camp de Viticultura: Determinació de l’estat hídric de la planta.

Publicació en Guia de Camp de Viticultura: Determinació de l'estat hídric de la planta. EL Potencial hídric. Escalona, JM; Medrano, H; Hernández, E. Pag 21-25.

Publicació en ACE Revista d’Enologia. ‘La gran diversitat varietal de vinya a Espanya, en procés de descobriment’. Autors: Muñoz-Organero, G. et al. Pags 13-17 (2017)

Cicle de conferències . I excursions per descobrir La Botànica Menorquina. “Els plantis comestibles” per Joan Rita. dia 23 març de 2017. Menorca

Acte informatiu sobre Xylella fastidiosa, aspectes microbiològics i genètics i situació actual de la seva dispersió a les Illes Balears.  Edifici Sa Riera 15 febrer 2017. Taula Rodona: Andreu Juan, Antoni Busquets,  Hipólito Medrano, Miguel Angel Miranda i Antoni Martinez.

 

Conferència divulgativa per part del Dr. Jeroni Galmés Galmés (Agricultura ecològica i transgènics: una visió des del consens científic). Associació Card. cat de Sant Llorenç (Mallorca)
    LINK  –  VIDEO

 

Seminari impartit, Títol: Impulso la recerca aplicada en producció agrícola sostenible en la Unitat Acadèmica pagesa de Tiahuancu (Bolivia). Impartit per Humber Alberto Alberto, docent de la UAC-Tiahuanacu (Bolivia) i Genara Mamani Condori, Alumna d’Enginyeria Agronòmica de la UAC-Tiahuanacu (Bolivia). Data: 17 de juny a les 11,00h en Sala de Graus de l’Edifici AM Alcover (Postgrau)

En el programa de Doctorat en Biologia de les plantes s’ha impartit un seminari a càrrec del Dr. Leopoldo García Sancho , Catedràtic del Departament de Biologia Vegetal de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid, dia 8 de juny de 2016 en l’edifici Antoni María Alcover i Sureda de la UIB amb el títol: “Efecte de gradients ambientals en la fotosíntesi, el creixement i la diversitat de líquenes a l’Antàrtida”.

El Dr. Diaz Mirall investigador titular del CSIC de l’Institut de Recursos Naturals de Sevilla (IRNASE), va visitar la nostra Universitat el passat dia 2 de febrer. va impartir una sessió de l’assignatura del Màster Universitari en Biotecnologia Aplicada, “Eficiència en l’ús de l’aigua en plantis i noves tecnologies de reg”. A més va impartir els dies 2 i 3 de març tres seminaris sobre disponibilitat d’e aigua en sòl, fotosíntesi i producció de llenyosos mediterranis (olivera, ametller i vinya). Totes les activitats van ser possibles gràcies a les ajudes del Programa “Impuls i Internacionalització de l’Obra Social La Caixa”.

El dia 17 de setembre de 2015 va haver-hi una xerrada del Prof. Ildefons Bonilla de la Universitat Autònoma de Madrid, amb el títol “Nitrogen fixation and interactions between roots and microbes” en l’edifici Antoni Maria Alcover i Sureda de la Universitat de les Illes Balears.

Estudi de la competència entre Poa x hybrida “thermal blue” i Poa annua en el camp de futbol Iberostar Estadi (Palma). Janer, I., Molars, J., Xifri, J., Gulias, J. Revista Oficial de l’Associació Espanyola de Greenkeepers. Pag 38-42. Maig 2015

Col·laboració en l’organització del Second Meeting of the EIP-AGRI focus GROUP on Profitability of Permanent Grasslands, European Comission. Palma de Mallorca 20-21 novembre 2014.

Antropologia de l’Alimentació en la formació inicial univesitaria. Experiència II, a Mallorca. Curs Antropologia de l’Alimentació, Nutrició i Salut Pública. Escola Nacional de Sanitat de Madrid. Abril 2013
La Tramuntana Gelada (La resistència de les plantes mediterrànies)  VIDEO   

“Selecció clonal dels varietats autòctones majoritàries de Mallorca: Callet, Mantell Negre i Moll (Prensal Blanc)”. Autor: Joan Rosselló. “Jornada sobre els varietats Mantell Negre , Moll i Callet”. Sala d’actes Sa Nostra, Palma. Organitza: Institució Catalana d’Estudis Agraris. 2011.

“Investigació actual del raïm autòcton. Selecció clonal dels varietats de raïm autòctones de Mallorca: Callet, Mantonegro i Prensal Blanc”. Autor: Joan Rosselló. Sala d’actes de la Casa de Cultura de Felanitx, Mallorca. Organitza: Associació d’amics dels closos de Ca Gaià.

Caracterització dels poblacions de tomàtiga de ramellet dels Illes Balears. Autors: Joan Manuel Ochogavía, Marta López, Miquel Rigo, Maria del Mar Garau, Joan March, Josep Moscardó, Jaume Jaume, Miquel Angel Conesa, Jeroni Galmés, Josefina Bota, David Francis, Hipólito Medrano, Antoni Martorell i Josep Cifre. Quaderns d’Investigació nº 9.
Llibre editat per la Conselleria de Presidència, Govern dels Illes Balears.
 2011.

Curs Internacional de Ecofisiología Forestal. Professors convidats: Flexas, J., Ribas-Carbó, M., Galmés, J.  International Graduate Course on Forest Ecophysiology. Centre de Recerca Cientifica i Educació Ambiental Parque Katalapi (Chile). Gener del 6-14,  2011. Programa

Caracterització de la tomàtiga de ramellet. Autor: Miquel Àngel Conesa. Sala d’actes de l’edifici Sa Riera (UIB). Programa “La nostra Ciència de cada dia. Biologia dels plantis”. Novembre 2010.

Recuperació de la Malvasia de Banyalbufar. Autor. Hipòlit Medrano Gil. Sala d’actes de l’edifici Sa Riera (UIB). Programa “La nostra Ciència de cada dia. Biologia dels plantis”. Novembre 2010.

Jornada sobre els varietats mantell negre, moll i callet. Autors: Joan Rosselló i Josefina Bota. Institut de revolta i Formació agrària i pesquera. Institució catalana d’estudis agraris. Sala d’actes Sa Nostra. 23 octubre 2010.

Optimització de l’ús de l’aigua als plantis. Autor: Jaume Flexas .Sala d’actes de l’edifici Sa Riera (UIB). Programa “La nostra Ciència de cada dia. Biologia dels plantis”. Octubre 2010.

Oli i Salut. Autor: Hipòlit Medrano. Club Ultima Hora. Desembre 2009.

L’ADN del tomàquet de ram. Autor: Jeroni Galmés. IES Santanyi. Programa “Setmana de la Ciència” UIB. Novembre 2009.

Canvi Climàtic vegetal. Autor: Jeroni Galmés. IES Port de Pollença. Programa “Setmana de la Ciència” UIB. Novembre 2009.

Selecció clonal dels varietats Callet, Mantell negre i Prensal blanc. Autor: Joan Rosselló. Celler Armero i Adrover, Felanitx. “Aniversari de la constituticón de la DO Pla i Llevant de Mallorca”. Agost 2009.

L’ADN del tomàquet de ram. Autor: Jeroni Galmés. Porreres, Programa: “La Universitat oberta a majors”. Maig 2009

Canvi climàtic vegetal. Autor: Jeroni Galmés. Pollença, Programa: “La Universitat oberta a majors”. Maig 2009.

L’ADN del tomàquet de ram. Autor: Jeroni Galmés. Andratx, Programa: “La Universitat oberta a majors”. Abril 2009.

Ecophysiological traits of Mediterranean vegetation: perspectives for improvement of crop production. Autor: Jeroni Galmés. Inst. Régions Arides (Medenine, Túnez). Febrer 2009.

Plantes transgèniques de disseny: on està el límit? Autor: Jeroni Galmés. IES Josep Maria Thomàs de Palma. Programa “La UIB amb tu”. Gener 2009.